dimecres, 11 de febrer del 2009

5.3 Fanatismes

Pel poder que la informació ha atorgat a l’opinió pública, se’ns ha ensinistrat per a identificar algunes de les formes de fanatisme ideològic, cultural, polític i religiós que imperen a l’actualitat mundial, com podria ser el fonamentalisme islàmic. Doctrina que com a qualsevol altre relacionada amb el radicalisme ideològic, censurem amb la vehemència que ens atorga un sistema democràtic lliure d’aquestes tendències. Perquè a la nostra societat no existeix cap forma de fanatisme, oi?

Molts dels trets característics del fonamentalisme islàmic els podríem trobar també, fins i tot més accentuats, a la religió predominant en la nostra societat, la religió catòlica. Això sí, se’ns hauria d’informar correctament sobre el seu finançament, actes i posicionaments a través de la història. La cúria catòlica, està finançada per l’estat espanyol, amb una part dels impostos recaptats per la agencia tributaria i especificat en els pressupostos generals.

Encara que a dia d’avui s’està intentant, a través del poder legislatiu, instaurar un sistema laic basat en la separació de la església i l’estat eliminant aquest finançament públic, l’estament religiós també es beneficia de diverses ajudes fiscals, ja que no tributa per IVA i esta exempta d’impostos com l´Impost de Bens Immobles, l´impost de successions i donacions, i l´impost de transmissions patrimonials. A més, l’estat es fa càrrec de les nomines dels professors que cursen la matèria de religió en col·legis concertats, una despesa que resta 517 milions d’euros a l’any als pressupostos del govern. Totes aquestes ajudes subvencionen amb diners públics una doctrina que rebutja algunes de les realitats socials actuals, com l´avortament, el matrimoni entre persones del mateix sexe, l’adopció per part d’aquest mateix col·lectiu, l’ajuda a una mort digna, la utilització de mètodes anticonceptius, els estudis amb cèl·lules embrionàries, etc...

En contraposició a aquestes manifestacions tan conservadores, des de l’any 1950, només als EUA, 85 diòcesis han informat de demandes per pederàstia contra membres de les seves congregacions i més de 4450 cures o seminaristes han estat acusats d’aquest delicte. Opus, Conferència Episcopal i la cadena COPE son els abanderats d’aquesta doble moral conservadora.


Per altra banda, si identifiquem el fanatisme contra la llibertat d’expressió en la premsa d’alguns països com la Xina o el Marroc, o en la persecució de l’escriptor Salman Rushdie arrel de la publicació del seu llibre “Versos Satanicos” i ens alarmem amb les amenaces per part de radicals islamistes contra els dibuixants suecs que van caricaturitzar al profeta Mahoma en una publicació, també hauríem de ser capaços de fer-ho quan la justícia espanyola retira del mercat una revista (El Jueves) que a la seva portada feia el mateix amb membres de la monarquia. Delictes tipificats com Ultratge a Espanya i la seva bandera i injúries a la corona poden donar una idea del nivell de llibertat d’expressió de l’estat que les aplica. Fins i tot a un país tan Fanàticament patriota com els EUA, la crema de la seva bandera es un dret constitucional. Si la constitució Espanyola diu que tots els espanyols son iguals davant la llei, m’agradaria veure quina pena demanarien per a una persona que cremés una foto meva enmig del carrer....
 

Per últim, denunciar que en aquest sistema tan democràtic, deu anys després de la seva abolició com a delicte, un ciutadà català pot entrar a presó pel seu passat com a insubmís. Els més de 60.000 joves que ens varem fer insubmisos en el seu dia per rebutjar el militarisme, i en alguns casos el patriotisme espanyol, varem pagar el rebuig de la societat per que els fills dels que ens censuraven aleshores s’estalviessin avui, perdre un any de les seves vides.


.
"El sord sempre creu que els que ballen estàn bojos"



.
AIXÍ ESTEM I AIXÍ ENS VA.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada