diumenge, 27 de desembre del 2009

29. Espoli d´idees

L’altre dia em va sobtar una noticia del diari on vaig poder llegir que havien atorgat un premi Ondas al programa de Telemadrid “Madrileños en el mundo”. El programa en qüestió era guardonat com a millor programa emès per emissora no nacional.  El desacord apareix quan argumenten els motius que justifiquen aquest reconeixement. Segons el jurat, la concessió del premi era per “ser el iniciador de una fórmula de éxito que marca tendencia en televisión”.

Que es tracta d’una fórmula d'èxit es una evidència. Que existeix una tendència, també. Així ho corroboren programes com Españoles en el Mundo, Callejeros Viajeros, Andaluces en el mundo, Aragoneses por el mundo, i gairebé tants programes de temàtica similar com a comunitats té l’estat Espanyol.

El que de veritat sobte és el concepte “iniciador”. Aquest mèrit, com es pot demostrar consultant les videoteques o els arxius i documents publicats per les diferents cadenes televisives, pertany al periodista i comunicador català Miquel Calçada (Mikimoto) gràcies al seu programa “Afers Exteriors”.

Fa uns mesos, Telemadrid va presentar una denúncia contra TVE per un suposat plagi del seu programa Madrileños en el mundo per part de Españoles por el mundo, argumentant que la primera emissió del seu programa va ser l’abril de 2005 mentre que la televisió pública estatal començava la seva emissió el Febrer de 2009. És per això, que estaria bé fer memòria i informar als dirigents de Telemadrid, que el programa Afers Exteriors porta en pantalla a la televisió catalana des del 2003.
 


De totes maneres crec que en aquest cas, per al Mikimoto, es tracta més d’un favor que d’un menyspreu, vist que el premi al millor presentador va ser per a Jorge Javier Vazquez.
"Com vaig a saber el que penso, si no ho he dit encara" E.M. Forster.


AIXÍ ESTEM I AIXÍ ENS VA.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada